Saturday, January 18, 2014

* Birthday && Farewell | 3G Lunch *

Assalaam alaykom... Khamis lalu iaitu pada tanggal 16 Januari 2014 adalah hari bercampur baur perasaannya. Gembira kerna kami akan meraikan sambutan ulang tahun kelahiran dua rakan dalam 3G iaitu sista Ruzinah dan sista Dila yang tarikh lahir pada bulan Januari. Kemudian dalam masa yang sama kami meraikan perpisahan dengan kedua mereka dan juga sista Syima yang berpindah ke lokasi lain. Maknanya kami semua lambat laun akan berpisah mengikut lokasi kerja. Dan pastinya hanya WhatsApp yang akan menjadi penyambung persahabatan kami. 

Tema diberi adalah ungu. So mrs Cyana seperti biasa memilih berhijab ungu walaupun warnanya hampir kelihatan seakan biru. hehe. And thanks to perancang majlis iaitu sista Eka and sista Zaty yang memilih Nando's untuk majlis jamuan tengahari. Yang pasti kami berjaya membuatkan sista Ruzinah menitis air mata kerna terharu dengan surprise birthday untuknya. Pada mulanya kami hanya merancang untuk lunch together sahaja tanpa memberitahu birthday girls yang kejutan sedang menanti. hiks. owh... pagi-pagi lagi sudah meriah bunyi WhatsApp penuh dengan gambo-gambo geng 3G yang semuanya segak mengikut tema ungu.

mrs Cyana in purple

sista Julia and sista Ruzinah

sista Julia and sista Ena

brother Ismel and sista Julia

thats me... pose at ROS. 
slot melawat pejabat ROS untuk urusan rasmi KBM

the signature pose

pulang dari ROS, singgah sebentar di kedai makan 

goreng pisang.. nyum nyum

jam 12:45pm kami bergerak ke Pavillion untuk tugasan menyiapkan persiapan majlis

pose with brother Ismel yang semangat pakai tag kerja walau dimana jua berada

chicken in pose too!

while waitin'... they said gaya muka sebelah like Cyanamoose's selfie style

sista Ruzinah and sista Dila yang dirai

3G group selfie!

last but not least.. collage by sista Ruzinah yang merah hidungnya dek kerna menangis pabila hari tersebut adalah hari terakhir kami bersama di bawah satu bumbung. Walau dimana kita berada semoga persahabatan kita akan terus mekar terjalin. InshaAllah.

No comments:

Post a Comment