Saturday, September 8, 2012

* my Mucab *

Assalaam alaykom... petang tadi hubby Moose bercerita sekumpulan remaja agak umurnya sebaya mereka sedangkan beliau rasa usianya sudah tua. {eh.. bukan tua-lah, lebih matang dari mereka}. Katanya beberapa orang menegur dan sangkakan hubby Moose masih bujang dan kategori di bawah 30-an.. erk??? Boss sendiri pun ingat beliau belum berkahwin. Itu mungkin kerna komitmennya terhadap kerja yang siang malam ke ofis tidak mengira masa. hmm. Katanya lagi mungkin kerna gaya pakaiannya seakan remaja belia. {like!like!like! baguslah kan begitu? young at heart! betul tak Kenanga? hiks}. Angka itu hanyalah angka, tidak kira tua atau muda pengalaman yang dilalui akan mendewasakan kita. Tambah wifey sambil berjenaka... "Laaa kenapa Mucab tak cakap tengok la bini saya macam budak2 jek.." kiddin'! hiks! 

"Mucab! Mucab!" itu panggilan nama Insan Terchenta, mungkin pelik bagi yang kali pertama mendengarnya. Sama seperti Nenek yang pernah menegur kenapa tidak memanggil "Abang"? erk... pertamanya sebab di rumah juga tidak menggunakan panggilan Abang. Di rumah dirujuk sebagai "Bosab" atau "Osab"... mengambil singkatan "Brother Mu'sab". Wifey pula dek kerna lidah sedikit pendek seperti kanak2 tiga tahun, maka "Mus'ab" menjadi "Mucab". Apa yang pasti "Mucab" saya itu adalah sukar melemparkan senyuman bila bergambo walaupun beliau sendiri yang akan meminta orang senyum bila berpotret. hehe. Namun pasangannya lebih mudah tersengih secara automatik bila terpandang lensa.

couple pose by wifey! 
kelihatan hubby Moose malas melayan wifey yang sangat gemar bergambo.. hehe

another pose!!! 
tengok wifey girang sendirian walau tanpa mendapat sokongan 
senyuman pasangan di sebelah. ahaks!

his favourite action! 
suka buat muka agar gambo kelihatan lucu.. erk!

my Mucab in pose!!! My FAV!!
{bukan mudah mahu mendapat wajah Mucab sebegini}
wifey said.. "Mucab berdiri situ, cie nak amik gmbo" 
lebih mudah kerna tidak meminta beliau senyum sampai telinga.

Mungkin kerna mahu cepat pergi kerja di hujung minggu maka Insan Terchenta terus memberi sedikit senyuman untuk wifey yang sibuk berInstagram. ahaks! Lurve ya'!

No comments:

Post a Comment