Sunday, September 2, 2012

* Eid door-2-door Shoppin' *

Assalaam alaykom... kembali berceloteh dengan senyuman kerna bila bercerita tentang hobi yang akrab dengan wanita. owh.. saya tidak terkecuali menerima auranya. Hobi yang biasa ditulis window shoppin' atau shopping atau door-to-door shoppin' sangat dekat dihati.. bak kata tak dapat beli dapat tengok dan sentuh pun bisa menghiburkan jiwa. {hiks.. terapi jiwa la kononnya}. Dan bila berkecimpung dalam dunia perolehan ianya tidak sama sekali menyukarkan saya kerna rutin saya untuk membeli satu barang, pastinya dua atau tiga kedai yang akan saya kunjungi walaupun kedai tersebut membawa jenama yang sama. Tahukah anda walaupun kedai sama jenama, setiap cawangan itu kadang kala mempunyai stok berbeza. Maka apa yang perlu dilakukan adalah melawat beberapa shopping mall sebelum membuat pilihan akhir. owh.. mungkin juga kerna berstatus anak bongsu saya sedikit manja... jika mahu sesuatu pasti mahu ianya dimiliki.. opppsss!! {okay.. sila berpijak di bumi nyata... berbelanja mengikut kemampuan, bersederhana semasa berbelanja... tetapi kadang kala mrs Cyana tiada kompromi jika mahukan sesuatu jenama. oppss!!} 

Hati terhibur bila sepanjang Ramadhan, waktu rehat diluangkan melawat semua kedai2 kegemaran atau dikenali dengan aktiviti 'check stock'. Pastinya ditemani miss Tender a.k.a miss Zaty yang mempunyai hobi yang sama, maka setiap hari kami akan berjalan kehulur-kehilir melihat itu dan ini sampaikan jurujual juga boleh mengira kedatangan kami. hehe. Kontra mrs Cyana dengan Insan Terchenta beliau langsung tidak berkunjung ke mana2 shoppin' complex.. grrrr!!! Nevermind.. janji hati wifey terhibur bukan? okay.. jom layan beberapa keping gambo yang sempat dirakam sepanjang sesi door-to-door shoppin' !! owh.. pastinya beberapa tempat kegemaran yang akan dikunjungi. Check it out!

 hari pertama Ramadhan yang lalu singgah ke PKNS & SACC MALL

 
 ketika iftar, tengok serunding pun lapar.. hehe

 baju melayu pelbagai warna

 survey jubah untuk hubby Moose

 misi mencari baju turquoise 
 mata tertarik melihat baju kurung Pahang ini atau rantainya

 
 idaman mahu memiliki baju dari butik Qamilia.. hmm

 then sempat ke butik hijab Radiusite yang popular di Shah Alam 

pity kids yang keletihan menunggu para ibu yang teruja di kala shoppin'

bersama sista Iman yang cantik bila mencuba apa sahaja jenis hijab.. hehe

my eid collections... sekali borong scarves bermacam corak

untuk 9 orang anak2 saudara
 
 mrs Cyana's favourite style

 misi mencari dress... so colorful? sesuai untuk miss Zaty

 my color

 
 my range tone.. tengah mode HITAM! ahaks!

 
 blazer pun masuk dalam list eid? oppss!!

 lappy bag for hubby Moose.. hmm.

 
antara hasil paperbags.. hiks!
SALE! SALE!! i luv it! 
{sebab tu kena rajin check stock kan kenanga?}

 Jaspal for hubby Moose

 Wallis & Jaspal dress for mrs Cyana

 masa untuk membawa pulang biskut dan beras raya
{thanks mr Hakim yang ringan tulang membantu}

okay.... ini antara hasil yang membuat pemilliknya tersenyum girang...

black Abaya!!! MUST have item!

 
pink Qamilia baju kurung menggantikan tema turquoise

 D'Rias pua kumbu baju kurung yang sudah diminati sejak setahun yang lalu... hehe

 the butterfly Wallis dress

 
and grey flowery Jaspal

thanks to miss Zaty yang tidak jemu2 melayan kerenah saya yang setiap hari mahu ke sana ke mari masuk kedai itu dan ini. hehe. You'll be my shoppin' buddies selain kita kongsi makan satu pinggan ya dear Zaty.. hiks! {Lucunya walaupun iftar tak penat pula kita tawaf Pavillion tu kan? hehe}. Pasti hati teruja kerna setiap yang diidamkan telah berada dalam koleksi semasa. Smile!

2 comments:

  1. Memang tak kan penat kot!!hahaha..

    ReplyDelete
  2. missy zetty... hairan kan? mana datang kekuatan.. tk rasa letih pun padahal posa tu

    ReplyDelete