Friday, September 28, 2012

* All the BEST for Tonight *

 my lil' shoes

Assalaam alaykom... what a day! A good start... InshaALLAH. Pagi hari yang suam sejuk dek kerna hujan di malam hari. Patutlah tidurnya juga enak sahaja. Hati gembira bila mana mata bisa pantas membuka tepat pada waktunya. Semalam semasa melelapkan mata Insan Terchenta masih lagi menyambungkan kerja. erm.. walau hanya memilih 'background music' juga sebenarnya penting agar mood cerita bisa diterjemahkan sebaik mungkin. Melaluinya juga bisa menangkap mata menjeling bila telinga mendengar bunyi2 yang berbeza dan catchy bukan?. hmm... 

Sama seperti memilih untuk memakai kasut apa. "Cyana... kenapa HIJAU di kaki?" owh.. kerna hijau adalah salah satu warna kegemaran saya. Walaupun ianya di kaki tetapi kasutlah punca membuat saya berjalan mengikut rentak irama agar hati gembira. Bayangkan jika memakai kasut yang tidak selesa, seharian akan mengeluh bukan? Soooo... my shoes must be good and looks good. Yang pasti hubby Moose akan berkata "Cie...enough shoes!".. wifey yang sedikit degil pula pastinya sudah siap dengan fakta kenapa mesti ada jaringan kasut pelbagai rupa pelbagai bentuk pelbagai objektifnya. ahaks! Tetapi hubby Moose tidak berkata "Cie...stop buying shoes. hiks!" 

Pastinya Insan Terchenta memahami kehendak wifeynya sebagaimana saya memahami  kerjanya yang bersekang mata di malam hari, makan juga tidak menentu waktu, tidur entahlah berapa jam sahaja. Dunia multimedia! Apa yang penting hasilnya bisa membuahkan senyuman dan menyedapkan mata. Anyway...semoga majlis malam ini berjalan lancar. Make du'a for the best!

No comments:

Post a Comment