Tuesday, October 5, 2010

* the 15 mins outdoor!!!! *

Salaam sisters and brothers... as mentioned earlier, majlis perkahwinan tak lengkap jika tidak mengadakan sesi outdoor. Biasanya team 1stVerse akan membawa pasangan pengantin untuk pergi ke mana2 lokasi berdekatan untuk merakamkan potret pengantin selain sesi indoor di dewan atau di rumah. well.. memandangkan majlis ini melibatkan ahli keluarga The Wayfarers.... we all juga tidak mahu ketinggalan merakam setiap detik2 yang indah. Tetapi memandangkan masa adalah terhad, dan we all juga perlu mengemas dewan sebelum menjelang malam...so sesi outdoor bagi kedua pasangan pengantin ini hanya diadakan di kawasan belakang dewan stadium dan mengambil masa lebih kurang 15 minit...hmm

15 Minit?? dicampur tolak berjalan berchit chat lagi..erm.. we had less than 10 mins.. ouch!! mana nak fikir pose2 menarik lagi nak fikir lightin' yang sesuai lagi? hmm. sooo we decided berpecah kepada dua groups. hubby Moose shoot my sista in law Yusra while me shoot my brother in law Muawwidz. yea..we're so lucky, pengantin mempunyai sedikit pengalaman untuk pose2. hehe. Almaklumlah sebelum nie pun masing2 sudah melalui dua majlis... dan yang ini adalah majlis yang ketiga.. maka lebih mudah urusan. With 50mm and 35mm, we all sempat shoot beberapa pics sekadar buat koleksi dan kenangan.

Bersesuaian dengan konsep di 1stVerse...biar simple BUT special. ermm... dari segi angle, mana saya bisa mampu mengalahkan sifu sendiri.. tetapi saya juga mempunyai gaya tersendiri.. ye ker? well lately saya lebih suka gmbo sedikit over expose.. bila terleby over, bisa burst pulak.. opppsss!!!! {jgn marah yer mr Boss...saya sudah mencuba yang terbaik}

btw... edited pics by my lovely hubby Moose...wifey shoot saja..hiks!

Al hubb huna!!!

lovely bride...sista Fateyn

the arabica couple

sempat lagi bermain dengan lil' Ubaid

happenin' couple too

romantic bombastic tic tic tic

run run!!!! harus pulang untuk mengemas dewan.. hahaha

the most romantica couple from USIM.. hehe

in black!!

Love is always around!

owh.. tyme to go home!!!! sunset sudah kelihatan.

DONE in less than 15 mins..SIMPLE BUT SPECIAL!!!

Alhamdullillah... 1stVerse diberi kepercayaan untuk merakamkan kesemua majlis2 penting bagi kedua pasangan ini. Terima kasih diatas kerjasama dan masa yang diluangkan untuk merakamkan potret2 perkahwinan kamu berdua.

To brother Awez and sista Yusra... Osab and kak Cyana mungkin tak dapat menyumbangkan wang ringgit untuk kalian, hanya dengan cara sebegini kami yakin dapat memberi kalian memori terindah buat sejarah hidup dan kenangan abadi sepanjang hayat. Inilah hadiah buat kamu berdua. Walaupun kadang kala sesetengah orang menganggap gambo dan video tidak penting untuk diutamakan.. tetapi kak Cyana yakin dengan kreativiti dan sentuhan Osab, beliau adalah seorang abang yang baik dan penyayang. Welcome to OUR family!!! Love you all for the sake of Allah subhanu wa ta'ala.

*from your sista in law... kak Cyana*

2 comments:

  1. kak cyana dear..

    can't miss to thank you a loooooot! u're just awesome..10 minit melayan kitorg dgn sabar :P saaaaayang kak shana hehe;)

    fateyn, kenitra.

    ReplyDelete