Sunday, December 12, 2010

* the Solemnization | Aisyah&Hafidz *

Date: 10th December 2010
Location: Taman Genting Permai, Batang Kali Selangor

Assalaam alaykom...Majlis Akad Nikah mrs Noraisyah Khairuddin a.k.a Aisyah dengan mr Mohd Syukri Hafidz a.k.a Hafidz telah diadakan di kediaman pengantin perempuan di Batang Kali. Dengan sekali lafaz, mereka telah diijabkabul oleh bapa Aisyah, mr Khairuddin a.k.a komander yang cool. hehe. Persiapan seawal seminggu sebelum majlis memandangkan semuanya dilakukan sendiri oleh pengantin dan keluarga. Dari hantaran sehinggalah kanopi dan maintable dibuat sendiri. Makanan juga disediakan secara rewang oleh penduduk kampung. Last minute pun hasil superb! Makanan? grrrr sangat sedap... {ada ayam ala2 KFC!} Awesome!!! Good job!.

Ceritanya pasangan 'happy go lucky' nie bertemu semasa sama2 study di UIAM. Cinta berputik di universiti la nie yer? hehe. Mula2 dari kawan2 satu geng sehinggalah ke jinjang pelamin. Alhamdullillah. owh.. btw kami bertemu pasangan cool nie semasa di majlis perkahwinan mrs Zarina & mr Hakimi Mac yang lalu. mrs Aisyah adalah officemate mrs Zarina di Putrajaya.. {amacam? kita wat outdoor pakai baju rasmi nak? hehe}. Dan mereka adalah tersangat cool.. tak kering gusi dek lawak2 spontan family nie. Deeply thanks di atas layanan yang superb... asyik dipaksa makan jek.. {lauk sedap so makan pun tambah2 ler.. opps!}

1stVerse dilantik sebagai Official Photographer untuk semua majlisnya. Bak kata mr Hafidz lifetyme photog! Alhamdullillah!!! Rezeki. Nampaknya selepas nie KAMI asyik bertemu KAMU jek la.. eh eh.. bley jek.. Pose kasi Maut munyer hahhaah!!! So last friday.. minta permisi pulang awal... nak cuti, pagi Jumaat tu ada tender meeting.. {grrr.. macam lipas kudung guek. mo settlekan keje before pulang..sampaikan tak bisa bertemu kantan.. huhu} Bertolak ke Batang Kali berpandukan map yang diberi.. owh.. ditemani mr Gimie yang tekun menimba pengalaman. hiks.

Walaupun agak blur2 dengan map yang diberi.. Alhamdullillah akhirnya sampai ke kediaman pengantin jam 6 petang. Sempat juga berehat sebentar sebelum kembali bertugas. Majlis Akad Nikah diadakan selepas Isya' sehinggalah ke larut malam {pose2 sket apa2 yang patut. hiks} okay.. mari layan sedikit gmbo fresh from mr Niko. smile!

the purple lover!!

the gift

butterfly on the tree.. hiks!

the ring

the hantaran from the bride

gucci for women

hantaran from the groom

the mahar

and gucci for men

make up session

nice done by mrs Faiza, one of her kampung mate

sweet!


the final touch
the handbouquet

the engagement ring

the veil

the henna

cutie cousins
the candid!

ada iras2 Farah Fauzana kan? {jangan marah pengantin yer!}

beautiful Aisyah


last pose as single.. sebab tu dipaksa pose skema.. ahaks!

with her hantaran

di luar perkarangan kediaman

ketibaan pengantin lelaki bersama rombongan dari Terengganu

the groom

mendengar khutbah nikah dengan hati berdebar.. hehe

majlis akad nikah sedang berlangsung

the ijabkabul

syukur... mrs Aisyah sah bergelar isteri mr Hafidz

bersama bonda terchenta

penyerahan mahar

cincin disarung ke jari manis isteri terchenta

SWEEET!!

the kiss

tahniah buat pasangan baru

the bride at her dias

mr Hafidz's family

the zorro pose.. hehe

happy go lucky newly wedd

mr groom in pose

pengantin in pose!

mabruk to mrs Aisyah & mr Hafidz ..
Barakallahu laka wa baraka 'alaik, wa jama'a bainakuma fi khair.

Congratulations to both of you! Selamat menjalani kehidupan berumahtangga dengan bahgia sehingga ke akhir hayat. Terima kasih kerna memberi kepercayaan kepada 1stVerse untuk merakamkan kenangan indah kamu berdua. May ALLAH bless you and your family.

more pics at 1stVerse

No comments:

Post a Comment