Wednesday, December 29, 2010

* the Bertandang | Hafidz&Aisyah *

Date: 25th December 2010
Location: Marang, Terengganu

Assalaam alaykom.... rindu! benar masa semakin singkat. Putarannya begitu pantas tak terasa.. tak sempat nak berceloteh disini. Last week menghadiri Majlis Bertandang mr Mohd Syukri Hafidz & mrs Aisyah Khairuddin yang diadakan di kediaman kakak sulung pengantin lelaki di Marang. owh..sekali lagi berpeluang berjalan2 ke negeri pantai timur. Sejak hari pertama bertemu pasangan ini, mereka menyuarakan kebimbangan kerna majlis di langsungkan pada musim tengkujuh. Namun sepanjang berada di sana, panas menyinari tanah Terengganu.. tiada hujan. Alhamdullillah. Maka sesi berjalan bercampur dengan sesi makan telah selesai dengan lancarnya.

Berada di kalangan keluarga mrs Aisyah & mr Hafidz, mereka bagaikan keluarga. Riuh rendah dengan jenaka dan ketawa. Happenin'!!! We all lagi la pening sebab asyik di suruh makan. ahahaha. Perjalanan bermula pada Jumaat malam, bertolak menaiki Blackie bersama hubby Moose dan brother Ali Nawfal yang kebetulan sedang bercuti di Semenanjung. ermm.. mungkin rezeki sudah tersusun, dua tahun berturut2 bulan December...beliau bersama 1stVerse . owh..ke Terengganu atas tugasan 1stVerse sebagai Official Photographer kepada pasangan happenin' nie. Dan maaf juga buat keluarga dan sahabat handai yang tidak dapat kami penuhi sebarang jemputan program...memandangkan setiap minggu memenuhi keperluan kerja. Bak kata kerja kawen bermusim..sekali datang memang tak menang tangan. Rezeki. Alhamdulillah.

Majlis Bertandang iaitu majlis menyambut menantu diadakan secara sederhana namun meriah dengan kunjungan tetamu yang memenuhi undangan sejak jam 11 pagi sehinggalah ke lewat petang. okay.. mari bercerita sambil bergmbo yer. Maaf dipohon kepada pasangan pengantin, entry lewat upload, banyak kekangan sejak pulang dari jalan2 cari makan di pantai timur. hiks.

cincin yang bersatu!

the gift

the baju

wah... banyaknya kasut...pilih2!

bulu mata untuk menambahkan effect mata.. hehe

make up tyme

inai asli terbaik dari Batang Kali

lurve this piece... so calm!

baju sendiri... bersiap pun sendiri.. hehe

final touch up

nicely done

mr groom juga sibuk bersiap

sendiri touch up..heheh

mr groom in POSE

mr Hafidz with mr Bob

destinasi dituju

rombongan sudah tiba

eh..eh... segan plak pengantin lelaki tue.. hiks

melangkah berseri sang pengantin

ketibaan pengantin dan rombongan

POSE for mr photog

sesi makan beradab

jala emas for pengantin

eh..eh... ngantuk ker?

cute!

makan tyme

pose with jala emas

miss Nordi yang kebas lauk.. oppss!

tradisional kuih

nyum nyum

pose for mrs photog

pose at pelamin

close up

manisnyer!!! senyum jek...

senyum lagi...

in POSE

in CANDID!

tag tangan kamu... hehe

eh..eh.. posin' tak abis lagik nie

cutie lil' Maisara

Kak Long

adat orang rumah Terengganu... memberi berkat di dalam rumah

mr Syukri's family

kakak2 yang kena buli.. hiks.

mr Khairuddin's family

geng pose... opppss!! {jangan mare sis.. hehe}

eh? tangan jek?

okay... ini pemilik2 tangan

Happy family

brothers MACHO in pose too!

sahabat handai

pun pandai pose jugak... sportin'!!! best!. hehe

pulang bersama beg2 besar... mestilah happy kan? ahaks.

To pasangan pengantin baru... mr Hafidz & mrs Aisyah, terima kasih di atas segalanya. Memang kering gusi kenyang perut sepanjang bersama kamu berdua. hiks. Anyway thanks kerna memberi kepercayaan kepada 1stVerse untuk cover semua majlis kamu berdua. Bermula Majlis Akad Nikah, Majlis Resepsi sehinggalah Majlis Bertandang...sehinggalah post weddin'.. nampaknya bakal bertemu lagi selepas nie. InshaAllah. Apa kata you all pergi honeymoon dulu...{eh honeymoon taknak import kami ker? ahaks}. Stay happy go lucky! Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat. owh.. more picz comin' up!! See ya'!

6 comments:

  1. SALAM,
    NICE PRESENTATION DGN GAMBAR2 YANG MENARIK. MACAM TU RUPANYA BULU MATA !

    ReplyDelete
  2. Salam Cyana,

    cantik2 semuanya gambar

    ReplyDelete
  3. suker ngat ambe jala mah....sedak..manih leting!

    ReplyDelete
  4. salam Dato' LF,

    terima kasih kerna menyukai gmbar2 tu. itu bulu mata palsu... menampak effect mata kot. hehe

    ReplyDelete
  5. kenanga... mek tokse makang jala mah tu..

    ReplyDelete