Tuesday, December 25, 2012

* the YES *

Assalaam alaykom... a quick recap sebelum cerita tertimbus lebih lama. The YES bukan Year End Sales ya.. hehe. Young Executives Seminar 2012 yang dianjurkan oleh Irshad HR  Consulting Sdn Bhd telah diadakan di Holiday Villa Subang selama 2 hari yang mana mengumpulkan kumpulan eksekutif dari seluruh negara. Beruntung juga walaupun menggantikan peserta dan terpilih pada saat-saat akhir, banyak manfaat yang diperolehi dalam seminar ini. {btw..sorry for late update, niatnya mahu menunggu gambo dari OP, namun hampa. So sebelum ceita basi, guna sahaja gambo yang ada. hmm}

Seminar ini dibahagikan kepada beberapa segmen, dan secara keseluruhan ianya jelas menekankan nilai2 positif di samping banyak menerapkan nilai murni serta unsur keagaamaan kepada peserta. Yang pasti ianya membuat kita menilai semula diri sendiri... adakah masalah berpunca dari orang lain? Sebenarnya masalah kendiri lebih penting sebelum menandangi masalah orang lain. Maka sebaik mungkin sentiasa terapkan cas positif di minda dan sentiasa berdamping dengan mereka yang mempunyai nilai positif bagi mendapatkan momentum kejayaan. 

Anyway... gembira dengan modul yang disediakan semasa seminar ini iaitu seperti mengetahui dengan lebih jelas konsep imej profesional dan juga pengenalan kepada kumpulan GEN. Jelasnya saya dikategorikan sebagai peserta ceria dan aktif disamping miss Zaty yang turut sama hadir. Okay.. jom layan gmbo.. Smile!

 my tagname.. bertukar 'Sharna' to 'Sharne'

 the stage

 
 miss Zaty in candid 

 she makes me proud... mendapat hadiah untuk games kenalan paling ramai

 
 and my turn!!! menang hadiah pertama untuk bertemu bual rakan-rakan

 owh.. bila dapat MIC? susah berhenti cakap.. ahaks!

 mr Videoman in candid too!

 seminar bermula

speaker berkongsi pengalaman

 my favourite topic

 the smart casul office wear

miss Zaty, mrs Cyana & miss Shima

 perkongsian dengan speaker dari Indonesia

 
 sesi soal jawab dari peserta

 sesi berehat and pose!

 sesi menjamu selera

 colorful cakes

 makan tyme

 crab!crab!crab!

 vegetable.. hmmm

 
 mine.. day 1 makan sotong

 and day 2 makan ketam.. hiks!

 smile before pulang... pose with miss Zaty!

Alhamdullillah perkongsian ilmu di YES sangat memberi kesan kepada generasi muda seperti kami. Semoga mendapat manfaat dan bisa diterapkan ke dalam diari harian. InshaALLAH.

No comments:

Post a Comment