Saturday, December 15, 2012

* birthday celebration for Lil' Uzayr *

Assalaam alaykom sisters & brothers... sesekali bila dapat berkumpul bersama keluarga pastinya gembira setelah seharian penat bekerja dan tentunya keletihan akan reda pabila melihat telatah anak-anak comel yang mana mereka sentiasa cergas dan gembira. Minggu lalu berkesempatan menyambut ulang tahun kelahiran lil' Uzayr yang menjangkau umur 5 tahun tetapi fizikal besar mengalahkan kanak2 8 tahun. hiks! Kebetulan sepanjang cuti sekolah, beberapa hari lil' Uzayr menetap di Baitul Ar-Rahmah, maka setiap pagi akan ternampak kelibat beliau yang duduk depan laptop.. bak kata uncle Chab, Uzayr sedang review homework. ahaks! Dan bila bertemu dengannya soalan minggu lalu berbunyi "Aunty Cyana beli hadiah apa untuk Uzayr?".. comel sangat! Memandangkan kamu boy majoriti tahun nie semua menghadiahkan lil' Uzayr kereta. 

So last Saturday, kami sama-sama ke Shopping Mall untuk mencari hadiah Uzayr. Menariknya pengalaman beberapa hari terasa seperti ibu & ayah kepada 3 orang anak bila membawa mereka makan dan membeli barangan. Sepanjang masa riang dengan suara mereka yang tidak berhenti bertanya itu dan ini. Malam hari The Wayfarers semuanya berkumpul di kediaman my sista in law Sista Yusra di Ampang bagi meraikan ulang tahun buat si comel Uzayr. Meriah bila sesekali berkumpul tambahan pula sambil makan sambil melayan game. okay... sedikit gambo yang sempat dirakam tempoh hari.

 the red velvet cake by brother Najmi's sister

shopping tyme!!!
lil' Ubaid kata lagi sikit nak sama tinggi dengan aunty Cyana. opps!

the 3U's... lil' Ubaid, lil' Uzayr and lil' Ulya

masing2 gembira dapat hadiah

lil' Yumna sedang sibuk shopping di Ampang

 lil' Uwais and lil' Yumna

makan tyme!

 
 my brother in law.. brother Musleh lebih tinggi dari hubby Moose

 ping pong tyme!

 boxing tyme!

 thanks you to brother Najmi & sista Yusra sebagai host

 birthday celebration

 for lil' Uzayr!

 
 lil' Uzayr with Jiddah

 hubby Moose sedang menyuap lil' Yumna

 sista Kayna, me & maksu

 chicken soup

 cutie cutie

 
 and pasta

 i luv the boots! hehe

 barbie doll for lil' Ulya

 
 car for lil' Ubaid

 
and track for lil'Uzayr 

Anyway.. Happy Belated Birthday to lil' Uzayr and Happy Birthday to Maksu Nabiel yang tarikh hari lahirnya pada hari ini. Semoga diberikan kesihatan yang baik dan bahagia selalu. Ameen.

No comments:

Post a Comment