Sunday, June 9, 2013

* the PURPLE Cyana *

Assalaam alaykom sisters... agak lama rasanya tidak berbicara tentang fesyen. owh.. pastinya fesyen mrs Cyana harus yang tidak terlalu sarat dan tidak terlalu glamour namun harus kelihatan simple yet elegen.. eh sempoi. hiks!!! Seperti biasa jika mendapat jemputan untuk ke majlis, perkara utama adalah berangan mahu memakai baju apa kemudian akan ditambah dengan senarai aksesori dan kasut. Kemudian melihat pula kepada keperluan.. jika sebagai peserta pakaian adalah sesuai dengan aktiviti dan jika sebagai AJK, harus jua dilihat bergaya. ahaks! Alhamdullillah, program wanita pertama dibawah seliaan mrs Cyana telah berlangsung dengan jaya dan memandangkan tahun ini kebanyakan program wanita bertema ungu maka barisan urusetia juga bersetuju untuk menggunakan warna ungu. owhh.. pastinya sewaktu majlis makan malam saya paling teruja bila mana setiap langkah yang masuk mengenakan tema ungu dengan pelbagai fesyennya. Yes.. saya menarik nafas lega dari konti mrs Emcee. 

Yang pasti lebih esklusif lagi mrs Cyana menyampaikan sajak dan menyanyi bersama beberapa barisan urusetia sebagai persembahan penutup majlis. Pasti menjadi kenangan manis kerna ia adalah kali pertama saya menyanyi dihadapan warga kerja BERNAS. Chill ya'! Sebelum ke laporan penuh program, mari meninjau fesyen ungu sepanjang 3 hari 2 malam berada di program wanita.

mrs Cyana and flowery symbolic shoes!!!

first day..setibanya di tempat program, terus pose bersama kasut

 wearing Abaya untuk ke kelas motivasi

 senamrobik di pagi hari

sukaneka kerusi muzik

 
mrs Cyana in action! 
{thanks KR for this moment in action pic}

Gembira juga kerna bisa berkongsi sedikit pengalaman dengan semua peserta semasa sesi rehearsal sebelum mereka membuat persembahan. owh.. mungkin benar bak kata mereka bila memegang mic mrs Cyana bercakap tanpa henti, namun sebenarnya sebelum bercakap itu tahap gemuruhnya sampai ke telinga. hahaha. Anyway saya bersyukur kerna diberi kekuatan untuk terus tersenyum dan mempunyai sikit bakat menghiburkan orang lain agar mereka tersenyum sama. Happy.

No comments:

Post a Comment