Saturday, June 29, 2013

* my SHORT Journey *

Assalaam alaykom... sekejap benar terasa masa telah berlalu tanpa sedar Ramadhan bakal menjelma. Semoga kita semua sempat menemui Ramadhan yang bakal menjelang tiba. InshaALLAH. Sekejap juga masa berlalu tanpa sedar rupanya semakin hari semakin kurang saya berbicara disini. Semakin hari semakin terasa kerinduan mahu berceloteh tetapi saya juga harus akur yang masa membataskan saya untuk lebih lama meluangkan masa di alam maya. hmm. Benar kata salah satu cara menenangkan akal dan jiwa dengan meluahkan rasa. Okay.. ceritanya sudah lama tersimpan dalam draf namun bila berbicara tentang kampung halaman, pastinya hati melonjak gembira seakan rindu mahu pulang setiap minggu ke sana. hehe. 

Ceritanya pulang ke Penang adalah suatu perkara rutin bagi keluarga kecil saya. Beberapa bulan kebelakangan ini, hubby Moose lebih gemar menaiki Bas eksekutif Aeroline yang menyediakan bas dengan kemudahan TV dan makanan bagi setiap perjalanan. Memandangkan stesen bas Aeroline terdekat terdapat di Sunway Piramid, maka agak mudah bagi kami untuk mengatur perjalanan setiap kali pulang ke kampung halaman. Dan pastinya setiap kali pulang, makan makan makan! hiks.

mrs Cyana && travellin' begs.. oleh itu adalah beg bagi perjalanan melebihi 2 malam.. kerna kasut sahaja paling minima 3 pasang dibawa.. opps!

sempat membawa hubby Moose makan rojak 'tongek' di Bagan Butterworth

nyum nyum!

 
telur ikan yang sangat lazat

deretan lauk yang tidak bisa dikata TIDAK! haha

with my beloved MAMA

 
air wajib diminum

jeruk idaman kawan-kawan

 
bungkusan jeruk untuk kawan-kawan

my lurvely Imam

and my new lurvely red sneakers

masa menaiki bas

masa berasmara dalam bas.. hehe

 
selamat tiba di destinasi

waktu untuk pulang ke kediaman dan melelapkan mata

Walaupun sesekali badan terasa penat kerna menghabiskan banyak masa di perjalanan, namun saya tetap gembira kerna bisa meluangkan masa bersama keluarga dan Insan Terchenta. Lurve you ALL.


No comments:

Post a Comment