Tuesday, January 18, 2011

* Majlis Akad Nikah| Farah Aliah & Halim *

Date: 14th January 2011
Location: Kajang, Selangor
Photographer: mr Moose & mrs Cyana

Assalaam alaykom... yang pasti puan dan encik pengantin baru sedang berbulan madu di Krabi Thailand ketika ini. Maafkan saya kerna lambat postin'... pastinya membuat kamu berdua tertunggu2. Masih berpaksi kepada internet line yang agak lembab, kekangan masa kerna hanya lewat malam barulah berkesempatan meluangkan masa untuk berceloteh disini, kerna juga masih dalam angan2 mahu bercuti tanpa kerja...tetapi nampak gayanya Cuti dan masih perlu bekerja. haih! eh..bukan mengeluh. Mungkin ramai lagi yang jadualnya lebih sibuk dari saya. Saya cuma perlukan MASA untuk bersantai atau mahu bernafas seketika atau mahu berjalan2 di terowong KLCC dengan lenggang kangkong tanpa perlu mengejar masa.. {eh.. tetiba terserong topik.. hehe}

Majlis Akad Nikah mrs Farah Aliah & mr Abdul Halim yang berlangsung pada Jumaat yang lalu di kediaman mrs Farah yang terletak di Saujana Impian Kajang. Memandangkan majlisnya diadakan selepas isya'...maka petang Jumaat tu saya masih menghadiri mesyuarat tender. grrrr!!! YA ALLAH!!! hanya Tuhan yang tahu betapa berdebar2 memastikan mesyuarat tamat on-dot 5pm. hehe. Dari ofis terus bergerak ke Kajang...lucky me jalan juga tidak sesak. and lucky me sempat lagi layan prosperity bersama mr Boss. hiks.

Actually mrs Farah telah melantik 1stVerse as Official Photographer sejak Majlis Pertunangannya. Alhamdullillah semuanya berjalan lancar...walaupun mr Editor terpaksa tidur hanya dalam dalam kereta kerna semalaman menyiapkan montage untuk ditayangkan keesokan harinya. owh...mrs Cyana haruslah tidur secukupnya agar tidak terlalu blur di majlis nanti. hehe.

As Official Photographer, maka gambo2 harus dirakam sebaiknya dan sebanyak yang mungkin. owh..semua yang dilihat semua saya shoot. hehe. {erm..agak2 bila saya bisa mencapai tahap memenuhi kehendak mata mr Boss ya? Kalo mr Boss suka, sure nnt upah saya dinaikkan.. ahaks! kiddin' ya CYG!} eh..berbalik ke cerita majlis akad nikah dalam taman...kerna rumahnya penuh bunga2 segar hasil sentuhan mr Lutfi Yusoff. okay.. mari layan gmbo ya...owh mostly pic taken by mr Niko, tak sempat mahu mengambil gmbo2 dari mrs Niko.

the sisters

tema untuk family adalah merah kejinggaan... menarik!

bestnya hantaran nie!

konsep hantaran dari pengantin perempuan

unik! halwa maskat dalam bentuk bunga...then ada gula2 burung puyuh

for him

ring for him too

mahar for her

konsep daisy dari pengantin lelaki... simple and nice

the handbouquet

the shoes

the bedroom

the mahendi

make up session

final touch up

sweety bride in songket

friends

bride and her buddies

the bride

the cilik photog

owh...sila beri laluan yer!

ketibaan rombongan pengantin lelaki

the groom

happy groom

khutbah by tok kadi

the akad

Alhamdulillah...mrs Farah kini wifey kepada mr Halim

penyerahan mahar

cincin for her

and cincin for him

the kiss

sesi makan and relaxin'

and touch up kottt!!!! hehe

the group photo session

happenin' family

sportin'!

with girls

with boys

and
potraits at pelamin

and indoor pose

mabruk to mrs Farah Aliah & mr Halim
Barakallahu laka wa baraka 'alaik, wa jama'a bainakuma fi khair

more pics at mr Moose's collection or click at 1stVerse

No comments:

Post a Comment