Saturday, August 9, 2014

* Our Lil' One, a long awaited....Thank you ALLAH! *

Assalaam alaykom... pertama sekali saya mengucapkan syukur kepadaNYA di atas pemberian yang tidak terbalas dengan kata-kata. Walaupun perjalanan masih jauh, namun saya bersyukur kerna rasa gembira itu tidak dapat terungkap dengan apa jua kata tak tergambar bagaimana detik perasaan ketika mendapat khabar KAMI akan dikurniakan seorang cahaya mata... SubhanAllah! Benar kelu seketika. Benar tergamam dibuatnya hanya dengan lafaz syukur bagi detik-detik kegembiraan ini. Tanggal 11 Jun 2014, saya disahkan hamil 4 minggu dan pasti KAMI gembira kerna berita kegembiraan jatuh pada bulan kelahiran Insan Terchenta dan KAMI juga bakal menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke-Enam. Yess! Long Awaited! 

Setelah enam tahun bersama, anugerah itu diberi setelah pelbagai asam garam rumahtangga di lalui berdua. KAMI terus berdoa agar semuanya dipermudahkan sebagaimana sehingga waktu saya menulis ini, lil' One sudah menjangkau tiga bulan di dalam kandungan, sangat baik dan tidak banyak ragamnya. Alhamdullillah saya tidak mengalami alahan yang teruk dan hanya di awal bulan kehamilan mengalami kekerapan tidur namun masih bisa bangun sahoor, memasak dan berpuasa pada bulan Ramadhan. 

Sebenarnya mungkin agak lama saya menunggu detik ini sehingga bila waktunya... Benar kata rezeki itu datang dariNYA, teruskan berdoa dan jangan berputus asa.  Saya tidak bisa lagi mengulas dengan lebih panjang bagaimana rasa perasaan ini sepertimana kebiasaan berangan melebihi tahap maksima. Bila benar-benar terjadi, terus speechless dibuatnya.. hiks. Terima kasih juga buat keluarga, sahabat-sahabat yang sentiasa berdoa untuk KAMI. Anyway, cerita-cerita lain banyak yang tertunggak, saya mungkin tidak bisa berceloteh setiap malam seperti sebelumnya. Di pendekkan cerita, mari layan sedikit koleksi foto ya :)

 demi lil' One.... minuman juga turut bertukar


Hospital pertama yang KAMI kunjungi kerna aunty Mona bertugas di situ dan juga pernah membuat pemeriksaan kesihatan pada awal tahun lalu... doktor sahkan kedua-dua KAMI normal dan sihat

 trimester pertama berlalu dengan baik... Alhamdullillah. 


candid by Insan Terchenta setelah enam tahun menanti dengan penuh kesabaran

 and this is sooooooo symbolic!


nervous but smilin'

 the screen!!

 the doctor and the owner 

 then second visit ketika mengalami sedikit bleedin' ditemani miss Zaty.... thank you sista! 


smile for camera!!!

 ketika ini hanya kelihatan kantung lil' One 

 the next visit with Insan Terchenta

 Yes!!! I'm sooo nervous sebab baru pertama kali mahu melihat perkembangan lil' One

 spot mrs Doc's ring! ahaks!!


semoga saya diberi kekuatan untuk minum susu 

Alhamdullillah... lil' One menunjukkan perkembangan yang baik. Melihatnya bergerak dan mempunyai nadi juga telah membuat KAMI gembira

 Parents wanna be in pose with lil' One!!!!! 

Its such a bless from YOU ya ALLAH. 
Thank you ALLAH for the previous gift!!! 
#prayforbabyCyanamoose


4 comments:

 1. mabruk alaik...alhamdulillah rezeki dr Yang Maha Esa....jaga kesihatan ye..:-)

  ReplyDelete
 2. Allah Ya Allah. SubhanAllah.

  Tahniah Sharna dan Mus'ab....

  ReplyDelete
 3. sista ummi_khalish... thanks for reminder. InshaAllah, saya akan buat yang terbaik.

  ReplyDelete
 4. Kakcik... terima kasih atas doa. Semoga dapat berkongsi pengalaman menjaga anak dengan kakcik.

  ReplyDelete