Date: 5th& 6th Syawwal 1435H
Location: Sweet Home, Bukit Gedung Penang
Assalaam alaykom... Eidulfitri kelima jatuh pada hari Jumaat dan memandangkan tiada sebarang rancangan aktiviti, maka saya memilih untuk memasak. owh.. cabarannya first tyme masak kari ikan walaupun anak jati Pulau Pinang selalu makan kari. hehe. Cabaran kedua adalah masak kari untuk ABAH yang tekaknya sudah berpuluh tahun makan kari... so bila first tyme rasa kari anak perempuan sendiri kira okay juga sebab nasinya bertambah. wink wink. Selain kari lauk-lauk kegemaran hubby Moose turut saya masakkan iaitu ikan pari bakar dan air asam.
Hari sabtu pula petang hari singgah di tepian pantai sambil mengambil gambo dan kemudian makan bihun kuah yang juga kegemaran saya. Agak lama tidak bertemu gerai yang menjual bihun kuah sebegitu.... so lepas nie bley singgah makan lagi dan lagi. hehe. Malam hari menu wajib dibeli mee goreng mamak dan pasembur. So makan lagi sambil mencuci kedai brother Joe.
lil' Rayqal spendin' tyme with uncle Chab
and this is the result!!! jump! jump!
menu tengahari masakan mrs Cyana
pari bakar, air asam, sambal ikan kering talang dan ikan kering talang bawang, kari ikan bawal dan sayur bayam
the evening walk
selfie while mr photog merakam gambo ketam
and full pose feeling duyung tepi pantai
chat-Time!!
terjumpa gerai Vespa Corner di kawasan Mahsuri
pakcik Vespa
dibantu isterinya
pose while waitiin'
my bihun kuah.. nyummy!
then singgah ke gerai mee goreng mamak
tukang masak
waktu menunggu agak lama.... sabar!
last but not least... makan lagi!! roti benggali dan kari ikan! nyummy!!!!!
No comments:
Post a Comment